Til lærere og vejledere

Velkommen til en ny sæson med Copenhagen Skills! Til introdag med skills-aktiviteter og stor uddannelsesevent i Bella Center med flere tusinde besøgende fra hele Region Hovedstaden. Formålet er at gøre udskolingselever klogere på de mange muligheder, der findes på erhvervsskolerne, inden de skal træffe det endelige valg af ungdomsuddannelse.
Du finder mere om introdage i 8. klasse her

Rollemodellerne Rikke og Emil badge

Læs TV2 Lorrys
artikel om
uddannelseseventen
her.

Vind klatretur for hele klassen!

Copenhagen Skills - Københavns klatrecenter

Jagten på Skillpoints

 

Omdrejningspunkt for både introdag med skills-aktiviteter og uddannelseseventen er app’en Copenhagen Skills. Den skaber en rød tråd i den læring og de udfordringer, vi stiller dine elever.
App’en er bygget op som en skattejagt, der begynder i forberedelsen til introdagen, kører videre på selve introdagen og slutter i forbindelse med eventen i Bella Center. Opgaverne bliver frigivet undervejs. Det er vigtigt, at alle i klassen bruger app’en og samler points til sin klasse – De klasser der i fællesskab får samlet flest points, bliver belønnet med flotte præmier!

Copenhagen Skills Uddannelsesevent

Du har sikkert allerede tilmeldt din klasse til uddannelseseventen. Ellers kan du nå det her. Forude venter en dag med tempo, inspiration og mulighed for at bruge både hoved og hænder. Formålet med eventen er bl.a. at give dine elever mere viden om de mange muligheder med en erhvervsuddannelse inden deres valg af ungdomsuddannelse.

På eventen vil I møde vejledere og en masse dygtige unge fra erhvervsskolerne, fra efterskoler, 10. klasser og gymnasier. Og her gælder det om at samle viden og point via Copenhagen Skills app. Så husk at downloade app’en og møde op på dagen med et fuldt opladet batteri!

Programmet for eventen finder I her

Vinderen bliver afsløret
Skills Denmark

Sådan forbereder I jer

 • På Copenhagen Skills eventen skal dine elever jagte SkillPoints og viden om erhvervsuddannelser via den nye app: Copenhagen Skills. Sørg derfor for at dine elever har downloadet den på deres mobiltelefoner. Har I været på introdage med skills-aktiviteter er de allerede eksperter!
 • Jagten på SkillPoint foregår ved at dine elever kan optjene point i alle stande. Men det kræver at de tager kontakt til én på standen og stiller spørgsmål om den aktivitet der foregår. Når de har fået svar på spørgsmål, må de scanne en QR-kode med CPH Skills app’en og tjener point. Eleverne deltager klassevis og dyster mod andre klasser om at vinde en klatretur.
 • Mind dine elever om at have telefonen med til eventen – med fuldt opladet batteri.
 • Kig på programmet og tal om hvad I vil se. Du finder programmet her!

Under Eventen - Sådan gør I

 • Gå ind samlet når I kommer til Bella Center.
 • Aftal hvor og hvornår i mødes, når I er færdige.
 • Husk at opmuntre dine elever til at se alle stande og være nysgerrige!
 • Mind dine elever om at bruge app’en til konkurrencen. Hvis der er noget der driller, kan I hente hjælp i App-standen ved indgangen.
 • Vil du vide mere om en erhvervsuddannelse, så besøg EUD information (se kort).
Skills Denmark Frisør
Skills Denmark 2015

Efter Eventen - Husk:

 • at få eleverne til at evaluere eventen i app’en.
 • at evaluere selve eventen.
 • at tal med eleverne om, hvad de fik ud af at deltage i eventen: Hvad var sjovt og hvad var mindre sjovt.

Eleverne samler og laver opgaver

Velkommen til Introdagen!

Din klasse er nu tilmeldt Introdag med skills-aktiviteter på en erhvervsskole. Det bliver en dag med tempo, med udfordringer til både hoved og hænder og med opgaver, der skal få eleverne til at reflektere over deres egne ønsker og muligheder – samt informere dem mere om de over 100 uddannelser på erhvervsskolerne, der kan føre til et godt job, et liv som selvstændig eller bruges som springbræt til en videregående uddannelse.

Sådan forbereder I jer til Introdagen

For at opnå det bedste udbytte af dagen, er det vigtigt, at I er velforberedte.

Planlæg en lektion som fælles forberedelsestid i klassen inden jeres introdag.

 • Alle downloader app’en Copenhagen Skills
 • Så snart hver enkelt elev har oprettet sig som bruger, begynder jagten på SkillPoints
 • På app’en bliver I automatisk guidet til de opgaver, der skal løses forud for introdagen: En uddannelsesvælger, en quiz med rollemodeller og filmen ”Hvilken ungdomsuddannelse skal jeg vælge?”
 • Husk også at inddele klassen i hold af tre, så I er klar til Skills-Stafet. Der skal mindst være én pige eller én dreng på hvert hold.
 • Planlæg transport. Husk Movia-kort er en nem og billig løsning.
Eleverne står og lytter til en vejleder

Sådan gør I på Introdagen

 • Alle medbringer så vidt muligt smartphone med downloaded app.
 • Alle elever deltager I de aktiviteter, som de enkelte arrangører anviser. Husk at der er gode point at hente i jagten på SkillPoints!
 • Sidst på dagen bliver der damp på alle kedler! Her får eleverne lov til at dyste med kammeraterne og udfordre deres praktiske kunnen i Skills stafet-konkurrencer. Der må gerne heppes højtlydt! Vinderne går direkte videre til semifinalerne, der afholdes ved Copenhagen Skills Uddannelsesevent, 25.-26. oktober.
  Læs mere om Skills-stafet her

På introdagen bliver jeres elever mødt af engagerede erhvervsskolelærere, og I får en fornemmelse af den enkelte skoles miljø.

På Introdagen er det din opgave at bistå dine elever gennem aktiviteter, så de er aktive og deltagende. Dit engagement er vigtigt for dine elevers motivation på dagen.

Sådan gør I efter Introdagen

Planlæg én lektion til fælles opfølgning i klassen efter jeres Introdag.

 • Refleksionsøvelse: Hvad fik I ud af Introdagen? Husk at evaluere introdagen på app’en – Det giver også point!
 • Status på SkillPoints-jagt: Ligger I forrest i feltet?
 • Quiz om EUD: Hvad lærte jeg om erhvervsuddannelser på introdagen?
 • Planlæg besøg på Copenhagen Skills Uddannelsesevent

Husk at sætte et stort kryds i kalenderen d. 25.-26. oktober 2017, hvor der venter en spændende oplevelse i Bella Center ved Copenhagen Skills Uddannelsesevent.

Eleverne bygger