Eleverne lytter til læren

HVORFOR SKILLS INTRODAGE I 8. KLASSE?

Elever i 8. klasse ved kun ganske lidt om de uddannelser, der udbydes på erhvervsskoler og de karrieremuligheder, de giver adgang til.
Erhvervsuddannelser er meget mere end tømrer, elektriker eller frisør. Men dét er der mange, der ikke ved. Der findes over 100 spændende uddannelser, hvor muligheden for at dygtiggøre sig inden for et bestemt fag, praktikforløb og fleksibel videreuddannelse kan udgøre et attraktivt uddannelsesvalg for mange elever. Og faktum er, at der i fremtiden bliver stor efterspørgsel på dygtige unge med en erhvervsuddannelse i rygsækken. Den viden ønsker vi, at de unge får!
Derfor arrangerer Region Hovedstaden og alle erhvervsskoler i regionen Introdage med Skills-stafet for alle 8. klasser, som afholdes på erhvervsskoler i hovedstadsregionen i efteråret. Mere end 14.000 elever og deres lærere forventes at deltage!

Hvad er en introdag med skills-aktiviteter?
Introdagen med skills-aktiviteter indeholder tre dele: Den skal give de unge en generel information om erhvervsuddannelser, den skal introducere de unge for uddannelsesmiljøet på den erhvervsskole, som de er inviteret af, og ikke mindst skal de unge udfordres og dyste mod andre 8. klasser i Skills Stafetten.

Hvad er Skills Stafetten?
Skills Stafetten er en konkurrence, hvor grundskoleelever dyster mod hinanden i opgaver, der kræver et praktisk håndelag. Konkurrencerne foregår i hold af 3 med både drenge og piger på alle hold—og hvor kammeraterne står på sidelinjen og hepper!
Skills Stafetten indgår som led i 8. klasseelevernes introduktionskurser til ungdomsuddannelserne. Det er en konkurrence, der afholdes i hele Danmark, for at vække elevernes interesse for erhvervsuddannelser. Erfaringer fra Finland viser, at Skills Stafetten kan være med til at skabe opmærksomhed om erhvervsuddannelserne og øge ansøgningen markant.
8. klasser i resten af Danmark deltager også i skills stafet på deres introdag i deres lokalområde. Det betyder, at unge fra hele landet kan kvalificere sig til at dyste mod hinanden; først på regionalt plan og dernæst på nationalt plan. De regionale skills mesterskaber afholdes under Copenhagen Skills uddannelsesevent i Bella Center.

Læs mere om Introdagene »