Få overblik som vejleder

Som vejleder har du nærmest uanede mængder information at forholde dig til. Vejledninger, paragraffer, forordninger, nye uddannelser, etc.

Kort info for vejledere

Her på siden vil vi gerne prøve at hjælpe dig bedst muligt. Derfor får du her et hurtigt og nemt tilgængeligt overblik og nogle enkle værktøjer, der kan gøre det nemmere for dig at vejlede de unge til den rigtige ungdomsuddannelse.

 

Der er flere praktikpladser, end du tror!

Som vejleder bør du imidlertid forberede dine elever på en helt afgørende detalje. En praktikplads er ikke noget, man får foræret. Tværtimod. Det er noget, man tager via en målrettet og proaktiv indsats.

Problemorienteret læring
- Testimonials

“Vi arbejder altid ud fra konkrete problemstillinger, og vi forsøger så at løse dem.”
- Emil, 19 år — Læser til industritekniker på EUX

En sælger i maven
- Testimonials

“Jeg har altid haft en sælger i maven, men der var så mange muligheder.”
- Amalie, 19 år — Læser til salgsassistent på HG
Praktikpladser
Studievejleder på erhvervsskolerne
Optagelse

Hvad kan en erhvervsuddannelse?

Helt grundlæggende vil vi gerne åbne dine øjne for, at erhvervsuddannelserne kan meget mere, end de fleste tror. For det første får man en rigtig stærk faglig uddannelse. Det åbner for et væld af muligheder. Man kan selvfølgelig arbejde inden for sit fag. Man kan også vælge at blive selvstændig. Vil man studere eller arbejde i udlandet, er det også en mulighed, for de danske erhvervsuddannelser har et fantastisk ry over hele verden. Og har man lyst til at læse videre, får man ikke et bedre afsæt end en erhvervsuddannelse.

Vil man eksempelvis gerne være ingeniør, er de mest efterspurgte ingeniører dem, der først har taget en erhvervsuddannelse og prøvet at være en del af en arbejdsplads. Det giver nemlig en helt anden forståelse for den praktiske virkelighed, ingeniører arbejder i. Det samme gælder for arkitekter, sygeplejersker og mange flere.

Kort og godt om erhvervsuddannelser

Når du skal vælge en uddannelse, er der mange forskellige uddannelser at vælge mellem. Men vidste du, at erhvervsuddannelserne har over hundrede gode uddannelser at vælge mellem? Det kræver både et klogt hoved og nogle gode hænder. Se vores video “Kort og godt om erhvervsuddannelser” og hør mere. Måske det er noget for dig.

Læs mere »
play