EUX

For mange vejledere er EUX noget nyt.

Det faglige gymnasium

For mange vejledere er EUX noget nyt. Ikke desto mindre ser vi EUX som det helt rigtige valg for rigtig mange studerende. Det er nemlig en erhvervsuddannelse med en gymnasial overbygning.

Eleverne får altså en teoretisk ballast på HF, og samtidig får de en faglig uddannelse. Tilsammen giver det en helt anden forståelse for arbejdsmarkedet, fordi de blandt andet skal i praktik/lære.

Når man er færdig med EUX, kan man vælge at arbejde som faglært eller læse videre som personer med en almindelig studentereksamen. På den vis giver EUX flere muligheder end nogen anden ungdomsuddannelse—alle døre er åbne.

Der er overordnet to retninger på EUX: Den merkantile EUX og den tekniske EUX.

Den merkantile EUX er vejen ind til en karriere indenfor kontor, finans, event, detail og handel.

Den tekniske EUX er vejen ind til en række klassiske håndværksfag som fx personvognsmekaniker, væksthusgartner, industritekniker og ernæringsassistent.

Uanset retning er adgangskravene 9./10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i dansk og matematik. Begynder den unge ikke på GF1 men direkte på GF2, skal den unge inden da have bestået dansk, engelsk og samfundsfag på C niveau.

Derudover skal du som vejleder være opmærksom på, at EUX fra august 2015 er blevet en obligatorisk del af to erhvervsuddannelser, nemlig finansuddannelsen og kontoruddannelsen.