Derfor har vi valgt en erhvervsuddannelse

Emil, 19 år

Den praktiske erfaring skal med

Uddannelse: Industritekniker – EUX

Emil er 19 år gammel og i gang med en EUX-uddannelse som industritekniker. Den 4-årige uddannelse rummer både de boglige udfordringer fra gymnasiet og de praktiske fra erhvervsuddannelsen.

Emil kunne sagtens have valgt gymnasievejen, men vælger EUX og håndværkervejen for at få materialekendskab og praktisk erfaring, inden han vil læse videre. Han drømmer om en dag at blive ingeniør.

Amalie, 19 år

PÅ VEJ MOD ET RIGTIGT JOB

Uddannelse: Salgsassistent

Amalie er 19 år og i gang med en HG-uddannelse. Hun har altid haft en sælger i maven og har valgt en grunduddannelse indenfor handel. Den giver hende de kompetencer, der skal til for at få et rigtigt job, når hun er udlært. Amalie er i praktik i en brudeforretning og er rigtig glad for
vekslen mellem skole- og praktikophold.
Hun drømmer om at åbne sin egen forretning en dag.
Derfor har hun valgt en erhvervsuddannelse!

kennet, 24 år

JEG KAN NOGET!

Uddannelse: Konditor

Siden Kennet var 5 år, har han elsket at lave god mad og lækre kager. Kennet er i dag 24 år, er uddannet kok og nu i gang med konditoruddannelsen. Han drømmer om at blive selvstændig og åbne sin egen restaurant, hvor han sammen med en flok engagerede medarbejdere kan give gæsterne de bedste smagsoplevelser. Kennet har altid holdt fast i sine drømme og interesser, og han bruger dem som udgangspunkt for valg af ungdomsuddannelse.

Rikke, 20 år

DER ER FLERE VEJE TIL DRØMMEJOBBET

Uddannelse: Social- og sundhedsassistent

Rikke er 19 år og i gang med social- og sundhedsuddannelsen. Hun nåede at gå i gymnasiet i tre måneder, inden hun fandt ud af, at der var andre veje til drømmejobbet som sygeplejerske. Rikke elsker en dagligdag, hvor hun har ansvar og kan gøre en forskel for andre mennesker. Ikke bare for sin egen læring, men også for de patienter, hun kommer i kontakt med. Hun ser det som en stor fordel at veksle mellem praktik og skoleundervisning.