Studere og arbejde i udlandet

En erhvervsuddannelse er et fantastisk springbræt, uanset om dit barn gerne vil studere eller arbejde i udlandet.

Studie og udlandsophold

Det er nemlig sådan, at de danske erhvervsuddannelser er anerkendt over hele verden for det høje faglige niveau. Og det åbner døre.

Studere i udlandet

Vil dit barn gerne—som en del af erhvervsuddannelsen—studere i udlandet, sker det via den såkaldte PIU-ordning. PIU står for Praktik i Udlandet. Den vigtigste regel er, at et praktikophold skal vare mindst én måned. Derudover er der store muligheder for selv at sammensætte netop det forløb, der passer den enkelte bedst. Læs mere om PIU-ordningen her

Ud over det rent faglige vil dit barn få kufferten fuld af oplevelser for livet—og komme hjem som et markant mere selvstændigt og modent menneske. Det er der ca. 1.500 lære- og eventyrlystne unge danskere, der gør hvert år.

Arbejde i udlandet

For mange mennesker er det ret svært at arbejde i udlandet, fordi deres uddannelse er tilpasset danske forhold. Det gælder ikke for erhvervsuddannelserne. Er du fx uddannet frisør, tømrer, elektriker eller konditor i Danmark, har du store muligheder for at få job over hele kloden—netop fordi vores erhvervsuddannelser giver en faglig ballast, som man ikke får i mange andre lande.