< Tilbage til søgning

Laura

Bådebygger

Alder
26 år
Uddannelsessted
UNORD

Hvorfor valgte du din uddannelse?

Jeg valgte at starte på bådebygger uddannelsen efter jeg spontant besluttede mig for at flytte til Argentina og da jeg ikke ville flyve, måtte jeg finde på en anden måde at nå dertil!

Så jeg blaffede til Cataluna i Nordspanien og fik et lift med en 40 fods sejlbåd derfra. Skipper havde selv designet og bygget sit skib og dette gjorde stort indtryk. Han vidste alt om skibet fra skrogets konstruktion til sejl og motor etc. Han var altså en fri fugl da han kunne fikse et hvert problem han løb ind i og dermed kunne rejse hen hvor han ville.

På samme tur mødte jeg senere nogle vilde hollændere som har lavet deres eget rederi af gamle skonnerter, som sejler rundt på de gamle handelsruter med rom, chokolade, vin osv.

Jeg ville lære at bruge mine hænder grundigt, lære så mange forskellige håndværksformer som jeg kunne for derved at kunne klare mig selv og hjælpe andre. For det fede ved bådebyggeren er det alsidige. Som bådebygger skal du vide noget om et bredt spektrum af håndværksfag, da du arbejder med så mange forskellige materialer og installationer. Altså indgår der i faget både tømrer, snedker, smede, elektriker, VVS, maler osv.

Hvad er det bedste ved din uddannelse?

Det fedeste ved bådebygger faget er diversiteten i arbejdsopgaverne. Jeg har endnu i mine tre år i lære ikke lavet den samme opgave 2 gange. Dette gør at du hele tiden må tænke på ny og viderebringe dine erfaringer fra sidste opgave ind i den næste.

I et skib er linjerne krumme og vinklerne skæve, dette gør at du skal have et vågent øje og være kreativ med at skabe de forudsætninger du skal bruge for at kunne udføre dit arbejde ordentligt. F.eks. skal du når du arbejder på en båd på land, måske først få båden i vatter for derved at kunne arbejde videre.

Det der også gør faget rigtig spændende er sammenhængen og balancen mellem det æstetiske og det praktiske/anvendelige, da begge dele er i højsæde i bådebygning.

Derudover kan man rejse med dette fag, tage ud og lære andre byggeformer og teknikker og måske få hyre om bord på et skib og sejle på eventyr.

”Det fedeste ved bådebygger faget er diversiteten i arbejdsopgaverne. Jeg har endnu i mine tre år i lære ikke lavet den samme opgave 2 gange”

Hvad er dine fritidsinteresser?

I min fritid bruger jeg meget af min tid udenfor. Jeg står pt. lære i Sydfrankrig og her nyder jeg godt af havet, bjergene, skovene etc. Bygger huler som jeg gjorde da jeg var barn. Jeg er et flokdyr og nyder at skabe sammen med andre og tage på eventyr.

Hvad er dine fremtidsdrømme?

Fremtidsdrømme….. jeg elsker at drømme og jeg kan godt lide at være åben for en enhver mulighed der måtte komme. Derfor glæder jeg mig også til at se hvad der skal ske når jeg er udlært. Der er mange steder jeg har lyst til at opleve og rejse til. Jeg vil gerne bruge min kunnen til at hjælpe andre. Måske i genopbygningsprojekter i kriseramte områder, gøre mig og min uddannelse nyttig. Jeg vil gerne udforske andre byggeformer og materialer og bruge det jeg har lært i min læretid. Jeg interesserer mig meget for bæredygtigt byggeri og dette vil jeg i fremtiden gerne opsøge og lære mere om. Jeg vil gerne bygge mit eget hjem, hvor jeg kan bo sammen med alle mine venner, hunde, katte, geder og får. Hvor man sammen kan bygge, spille musik, snakke, undersøge, udvikle og hjælpe hinanden. Jeg vil også gerne bygge en båd og sejle afsted på de syv have…… Der er sgu mange ting jeg gerne vil 🙂

Lignende portrætter

23 år, Fotograf
20 år, Entreprenør- og landbrugsmaskinudd.
22 år, Skiltetekniker
< Tilbage til søgning