< Tilbage til søgning

Sasha

Bygningsmaler

Alder
22 år
Uddannelsessted
UNORD

Hvorfor valgte du din uddannelse?

Jeg valgte uddannelsen som bygningsmaler delvist fordi at selvom jeg aldrig har haft nogle faglige problemer, ofte har fundet det utrolig kedeligt og uopfyldene at sidde i et klasselokale på min flade og høre en eller anden gammel gut stå og fortælle om noget han selv har syntes var kedeligt de sidste 10 år af hans karriere, mens jeg udmærket godt vidste at jeg aldrig ville få brugt det til noget i min fremtid. Udover det, har jeg altid været kreativ, og denne uddannelse giver ligesom lidt mere plads til at kunne være det (blanding af farver, maletekniker som ådring og marmorering etc.). Der er selvfølgelig også et praktisk aspekt af det, og det er at man for det første lærer at kunne bruge sine hænder, man bliver bedre til at planlægge og håndtere situationer under pres og så kan man vende sin perfektionisme til noget positivt. Og nårh ja, så er der næsten også altid brug for malere rundt omkring i verden, så man kan også rejse med jobbet.

Hvad er det bedste/fedeste ved din uddannelse?

Det fedeste ved uddannelsen er (som før nævnt) at man kan få lov at være lidt kreativ og til dels gøre tingene på ens egen måde. Der er en frihed indenfor faget, og man får lov at bruge kroppen. Det er også fedt, at være ude på et job og hver dag kunne se fremskridt i det man laver fra når man møder til når man har fri.

“Jeg elsker, at kreativitet er en del af mit daglige arbejde”

Hvad er dine fritidsinteresser?

Mine fritidsinteresser har altid haft et kreativt omdrejningspunkt. Jeg elsker at tegne, male, sy, snitte – generelt bare at lave ting jeg kan være stolt af.

Hvad er dine fremtidsdrømme?

Mine fremtidsdrømme må være at rejse lidt rundt. Jeg ved ikke om jeg skal være maler for evigt da jeg er hypermobil og det kan være ret hårdt fysisk, men uanset hvad er jeg rigtig glad for at have muligheden – det kommer jeg aldrig til at fortryde at have givet mig selv, for det er fandme godt at kunne falde tilbage på. Udover det sker der forhåbentlig noget på den kreative front.
De kollektive fremtidsdrømme må så være at jeg håber at regeringen indser at den nye uddannelses reform er helt hen i vejret, og at de ændrer den så vi kan få erhvervs uddannelserne tilbage som vi kender og elsker dem – som de ser ud nu, er der en helveds masse super dygtige håndværkere der kommer til at fravælge det, der ellers havde været deres kald i livet, og det synes jeg er synd.

Lignende portrætter

23 år, Fotograf
20 år, Entreprenør- og landbrugsmaskinudd.
22 år, Skiltetekniker
< Tilbage til søgning