Forberedende grunduddannelse – FGU

 

 

Almen grunduddannelse – agu

Den almene grunduddannelse er for dig, der gerne vil forbedre dig i et eller flere boglige fag for at søge ind på en ungdomsuddannelse. Agu består af undervisning i fag som dansk, matematik, engelsk og naturfag. Undervisningen er tæt koblet til praksis, dvs. at I arbejder med, hvordan man kan bruge den teoretiske viden til at løse konkrete problemstillinger ude i virkeligheden.

 

 

 

Produktionsgrunduddannelse – pgu

Produktionsgrunduddannelsen er for dig, der godt kan lide praktisk arbejde, men også gerne vil forbedre dig i dansk og matematik. Undervisningen foregår på et af skolens værksteder, hvor du fx kan arbejde med at lave mad i et køkken, bygge ting på et træværksted eller producere video på et medieværksted.

 

 

 

Erhvervsgrunduddannelse – egu

På erhvervsgrunduddannelse er du i praktik i en virksomhed det meste af tiden og lærer at indgå i dagligdagen på en almindelig arbejdsplads. Du kan fx komme i praktik som mekaniker, maler eller serviceassistent. Egu veksler mellem virksomhedspraktik og skoleforløb, hvor du får undervisning, der er relevant for din praktik.

 

Hvis du vil vide mere om FGU

 

Her kan du se alle FGU-skolerne og finde den, der er nærmest for dig.

 

Du kan læse mere om din vej til uddannelse og job med FGU i DENNE FOLDER fra Børne- og Undervisningsministeriet

 

I UddannelsesGuiden HER kan du også læse mere om FGU