om

Hvad er Copenhagen Skills?

Et partnerskab som arbejder for at øge unges kendskab samt søgning til erhvervsuddannelserne

Copenhagen Skills 4.0

Mission og målgruppe

Copenhagen Skills mission er at øge søgningen til erhvervsuddannelserne i Region Hovedstaden. Ambitionen er at give unge de bedste forudsætninger for deres uddannelsesvalg og ikke mindst en bedre og mere realistisk forståelse af de muligheder, en faglært uddannelse tilbyder.

Målgruppen for indsatsen er unge fra 14-25 år og dækker over elever i udskolingen, FGU-elever, gymnasier/HF-elever samt unge 18-25-årige som ikke er videre i uddannelse.

Hvordan gør vi?

Det faglige fundament

Aktiviteterne i Copenhagen Skills bygger på tre tværgående elementer; karrierelæring, praksisfaglighed og rollemodeller. Kombinationen af disse tre elementer skaber et stærkt udgangspunkt for at styrke de unges kendskab til erhvervsuddannelserne:
Hands-on aktiviteter giver de unge praksis- og virkelighedsnære oplevelser med erhvervsuddannelserne, fysiske og virtuelle rollemodeller inspirerer de unge med deres uddannelsesvej og uddannelsesvalg. Og karrierelæring sikrer at aktiviteterne ikke står alene, men indgår som elementer i de unges samlede karrierelæring.

Få overblikket

Det tilbyder vi

Copenhagen Skills tilbyder en række aktiviteter og materialer, der kan være med til at forberede de unge til uddannelsesvalget.

Aktiviteterne dækker alt fra korte digitale forløb, til praksisnære uddannnelsesevents til 3-dages introduktionsforløb. 

Fælles for aktiviteterne er at give unge de bedste forudsætninger for deres uddannelsesvalg og ikke mindst et øget kendskab og interesse for de faglærte uddannelser.

 • Udskoling | Erhvervsskole

  Introdage

  I 8. klasse er eleverne på tre introdage på en erhvervsskole, hvor de bliver introduceret til erhvervsuddannelserne og får et indblik i de forskelligartede uddannelser, der tilbydes på en erhvervsskole.

 • Udskoling | FGU | Studievalg | Jobcenter

  Skillsuniverset

  Skillsuniverset.dk er vores nye læringsplatform, hvor unge på tværs af alder kan blive klogere på deres skills og få inspiration til uddannelsesvalget med fokus på erhvervsuddannelserne. Skillsuniverset er baseret på videoer med rollemodeller og understøttes af spørgsmål, spil og opgaver.

 • Udskoling

  Skillskaravanen

  En praksisnær oplevelse med erhvervsuddannelser på din skole, hvor eleverne møder rollemodeller i et ung til ung-perspektiv.

 • udskoling | FGU | Jobcenter

  Kend dine skills

  Et undervisningsforløb på 4-5 lektioner, hvor dine elever får reflekteret over egne kompetencer og styrker i relation til  erhvervsuddannelserne.

  Videoer guider jer igennem trin for trin.

 • FGU | Erhvervsskole

  Kombinationsforløb for FGU

  1-2 ugers kombinationsforløb for FGU-elever på en erhvervsskole. Her får eleverne mulighed for at snuse til forskellige erhvervsuddannelser i trygge rammer.

 • Udskoling

  Forløb i Håndværk og Design

  Forløbet "Brug dine skills" er målrettet 7.-8. klasse og kobler sig til valgfaget Håndværk og design. Forløbet giver eleverne håndværksmæssige færdigheder, teknikker og erfaring med at arbejde med træ.

partnerskabskredsen og finansiering

Hvem står bag?

Copenhagen Skills er et partnerskab af erhvervsskoler i Region Hovedstaden, der siden 2015 har arbejdet sammen om en rekrutteringsindsats, der skal styrke kendskab og søgning til erhvervsuddannelserne.

I samarbejde med både grundskoler og ungevejledningen, FGU samt gymnasier og Studievalg udvikles, afprøves og implementeres aktiviteterne.

For projektperioden 2023-2025 er Copenhagen Skills dels finansieret af Den Europæiske Socialfond, Region Hovedstaden samt følgende erhvervsskoler: Technical Education Copenhagen (TEC), NEXT Uddannelse København, Hotel- og Restaurantskolen (HRS), U/NORD, Social- og Sundhedsskolen Hovedstaden (SOSUH) og Diakonissestiftelsen.

"Det er en kæmpe gevinst at erhvervsskolerne og Copenhagen Skills arbejder sammen om en koordineret og stærk rekrutteringsindsats til erhvervsuddannelserne. Vi er optagede af hele tiden at finde nye veje til at nå de unge. Dialog om nye aktiviteter med dem som arbejder med de unge til hverdag er en forudsætning for succes, og for at flere unge får kendskab til erhvervsuddannelserne."

Morten Emborg, direktør på TEC og formand for Copenhagen Skills’ styregruppe

Hvem er vi

Sekretariatet

Her finder du kontaktoplysningerne på de ansatte i sekretariatet.

Anthony portrætbillede

Projekt- og udviklingschef

Anthony Ansel-Henry

Erhvervsskolerne i Region Hovedstaden

Mobil: 27 22 94 23
Email: arah@tec.dk

Jette_beskåret 2

Projektleder

Jette Als

Erhvervsskolerne i Region Hovedstaden

Mobil: 51 15 49 78
Email: jette.als@regionh.dk

Projektleder

Camilla Hoelgaard Jensen

Erhvervsskolerne i Region Hovedstaden

Mobil: 25453502
Email: chj@tec.dk

Sofie_beskåret

Projektleder

Sofie Hedegaard Gadeberg

Erhvervsskolerne i Region Hovedstaden

Mobil: 29 66 05 04
Email: shg@tec.dk

Anna beskåret 2

Projektleder

Anna Overgaard Toft

Erhvervsskolerne i Region Hovedstaden

På barsel

Amanda_færdig2

kommunikationsmedarbejder

Amanda Rindholt

Erhvervsskolerne i Region Hovedstaden

Mobil: 24453586
Email: ari@tec.dk

Modtag vores nyhedsbrev