For 8. klasse

Introdage på en erhvervsskole

Denne side er henvendt til undervisere af introdagene på erhvervsskolerne i Region Hovedstaden

Info til undervisere

Introdage 2024

CPH Skills har sammen med jer erhvervsskoler i Region H. udviklet nyt indhold til de 3 introdage for 8. klasser. Fremadrettet er det bærende element på introdagene at give eleverne praksisfaglige erfaringer med erhvervsuddannelser. De skal få en fornemmelse for, hvad det vil sige at gå på en erhvervsskole, og hvordan det er lidt anderledes, end hvad de er vant til fra grundskolen.

Læs mere om baggrunden og indholdet for introdagene i lærervejledningen som du finder under hvert forløb – Se ‘Materialer til forløb’ længere nede på siden.

Info vedr. 1. introdag 2024 – Powerpoints til 1. introdag er tilgængeligt d. 19 juni 2024, og vil være tilgængeligt under hvert af nedenstående forløb.

Det er ofte elevernes første møde med en erhvervsskole, og vi ved, at de er meget optagede af at finde ud af, hvad det er for en skole, hvordan hverdagen er, hvilke elever der går på skolen osv. Så vi opfordrer til at fortælle lidt om jeres skole og give dem en rundtur.

 

Generel info til undervisere

Generelle materialer

Sendes ud til grundskolerne. Husk at tilrette de markerede felter, så de er opdaterede med jeres info. 

Opdateret d. 28.05.24.

Evalueringsark

Powerpoint og lærervejledning

Alle materialer, powerpoints og lærervejledninger finder du under det specifikke forløb – se ‘Materialer til forløb’ nedenfor.

Øvelser før/efter besøg

I samarbejde med UU er der udviklet et før- og eftermateriale, der skal sikre at eleverne får mest muligt ud af introdagsbesøget. Dette er blot til orientering og ikke et materiale I skal bruge. Bruges både til 1. og 2.-3. introdag.

Materialer til forløb

Nedenfor finder du materialer til alle de praksisfaglige forløb, der er udviklet til introdagene. Tryk på ‘læs mere’ og få afgang til al info og materialer til de enkelte forløb.

Tømrer

Eleverne stifter bekendskab til træfagene ved at udarbejde konstruktionen af en husgavl i mindre målestok.

 

1 el. 2 DAGE

Tømrer, Møbelsnedker og bygningssnedker

afholdes på NEXT og U/NORD

Frisør

Eleverne får en smagsprøve på frisøruddannelsen. De skal blandt andet at foretage en håranalyse på hinanden, lærer forskellige fletteteknikker samt principperne bag permanent behandling.

1 DAG

Frisør

afholdes på NEXT

Kosmetiker

Eleverne får lov til at snuse til nogle af de fag, man har som kosmetikerelev. De skal fx lære noget om morfologi, når de skal lægge en øjenmakeup, samt forstå ansigtets områder og muskler, når de skal udføre ansigtsmassage.

1 dag

Kosmetiker

Afholdes på NEXT

Social- og sundhedsassistent

Eleverne prøver kræfter med nogle af de ting, som man lærer på social- og sundhedsassistentuddannelsen. De prøver fx at lægge forbinding, tjekke blodtryk og puls og får en fornemmelse af, hvordan det er at leve med en funktionsnedsættelse.

1 DAG

SOSU-assistent

Afholdes på SOSUH og diakonissen

Pædagogisk assistent

Eleverne prøver kræfter med nogle af de ting, som man lærer på pædagogisk assistentuddannelsen indenfor blandt andet pædagogik og kreativitet.

1 eller 2 DAGE

Pædagogisk assistent

Afholdes på SOSUH

Business

Eleverne skal snuse til nogle af de fag, som man har på business uddannelsen, og som man også bruger i virkeligheden, hvis man fx skal tiltrække flere kunder til sin butik. De skal bl.a. arbejde med målgruppeanalyse, butiksspejl og indretning af butik.

1 eller 2 DAGE

Business

Afholdes på NEXT og U/NORD

Personvognsmekaniker

Eleverne skal prøve kræfter med nogle af de elementer man lærer på personvognsmekanikeruddannelsen. De skal blandt andet prøve at lave et hjulskifte, aflæse et dæk korrekt, foretage bremseskift samt få kendskab til nogle af de værktøjer, man bruger som mekaniker.

1/2 dag

Afholdes på TEC

Cykelmekaniker

Eleverne får en forsmag på cykelmekanikeruddannelsen. De får forskellige emner og værktøjer i hænderne når de skal prøve kræfter med kasseskift, dæk- og slangeskift samt foretage et cykeltjek.

1/2 dag

Afholdes på TEC

Elektriker

Eleverne får et indblik i nogle af de ting man lærer på elektrikeruddannelsen. De skal prøve at opsætte og montere stikkontakter og spotlys. 

1 dag

Elektriker

aFHOLDES på TEC og U/NORD

Tjener

På Hotel- og Restaurantskolen skal eleverne prøve kræfter med tjenerfaget. De skal lære om korrekt borddækning og træne deres hukommelse.

1 dag

Tjener

Afholdes på Hotel- og Restaurantskolen

Introfilm til introdagene

Dette er den overordnede video omkring introdagene, som eleverne gerne skal have set som en del af forberedelsen hjemme  på skolen. 

'Blended learning'

Se videoen der forklarer didaktikken bag ‘blended learning’, som introdagene er bygget op omkring.

Mål for introdagene

Mål 1

At give eleverne en tydelig forståelse af, hvordan undervisning og skolegang på en erhvervsskole adskiller sig fra deres tidligere erfaringer.

Mål 2

At demonstrere den korte vej fra teori til praksis, for at styrke elevernes forståelse af erhvervsuddannelsernes praksisfaglige undervisningsform.

Mål 3

At udvide elevernes viden om forskellige erhvervsuddannelses-muligheder.

Har du spørgsmål?

Ved spørgsmål vedrørende kapacitetsfordelingen af introdagene kontakt:

Anna Overgaard Toft

Ved spørgsmål til indholdet på introdagene kontakt:

Sofie Hedegaard Gadeberg

Anna_beskåret

Vælg din faggruppe

Tilmelding til webinar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapi.

Tilmelding til Skillskaravanen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapi.

Vælg din faggruppe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus
nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.